Friday, March 4, 2016

RESULT SPM15 ♥

   
   Assalamualaikum everyonešŸŽ‰. Alhamdulillah masuk harini umur dah 18 tahun 6 hari and still bernafas. Alhamdulillah. Btw, dah 98 hari duduk rumah since habis last paper spm last year and still jobless and till dapat result spm on 3 March 2016, yesterday. Hahaha. Nak tunggu dapat result spm tu rasa punyalah lama tapi bila dah tiba masanya tetiba kata  "Ya Allah, cepatnya masa berlalu, rasa macam baru minggu lepas habis last paper tetiba nak dapat result dah" Hahaha. Ayat "cliche" people nowadays huks. Bukan aku sorang je, korang pun mesti rasa cemtu jugak kan? Hewwww.

          Okay, jom kita ke topik sebenar iaitu "RESULT SPM 15 on 3 March 16". Boleh dikatakan semua student batch98 rasa gementar debar and so on sehari sebelum result keluar. Belaka macam mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang punya takut dengan result spm. Hahaha. Aku tk rasa mende mende pun. Time hari kejadian baru rasa macam "hmmm, aku dapat berapa eh?" *talktomyheart*. Kata result keluar pukul 10pagi last last 12tengah hari baru umum. Member belaka check via sms so semua fuh lega. Aku rasa cuak pftttt sebab check via sms juga tapi tk direply. 5 kali send pun tk direply. Melayang seringgit. Cis. Last last cikgu cakap lek lek watpeace. Hahaha. Btw, SPM15 jadi trending di twitter woooooo *bigclap  ;-
*gambar trending tk sempat snap tapi sempat tweet je. Hehehe 

        Alhamdulillah, tepat pukul 12.15 tengah hari, 3 March 2016 result spm pun mula diumumkan. 6A and above dapat naik pentas. Menunggu jugaklah nama disebut tapi apakan daya, rezeki aku ambil result kat tepi pentas je. Huhu. Orang first pergi serbu ex guru kelas. Hehehe punya excited nak tahu result sendiri. Iyelaaaaa family semua tk sabar nak tahu. Anyway, sangat sangat bersyukur dengan apa yang Allah bagi selaras dengan usaha yang kita lakukan. Syukur Alhamdulillah. Dapat mcm ni pun dah syukur sangatšŸ˜Š

So, terima kasih kepada guru guru yang sudi memberi tunjuk ajar dari pagi sampai malam dan mendoakan yang baik baik untuk pelajarnya, mak abah yang tk putus doa untuk anak anaknya dan membantu dari segi kewangan untuk anak anaknya, semoga bertambah rezeki mak abah, kawan kawan yang sanggup beri tunjuk ajar dan mendoakan kecemerlangan kita semua. Terima kasih semua. Jasamu dikenang♥

Batch98, SPM15, Acc studentšŸ’•
School : SMK Muadzam Shah (First in daerah Rompin, 14/22 sekolah rancangan khas)