Saturday, September 17, 2016

#Sahabatsejati ♥

Roomates😎


Sek sek kita dalam lecture😋

Girl friends😘

First friends in KMPh💖


Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O :
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi


friends ft cousin🗃

Classmates📗

Team volleyball 💪

Girls batch98, SMK Muadzam Shah😍

The real reunion is when one of yr friends get married👰

10 years and still counting😋

Friday, June 3, 2016

#Ceritahati ♥


Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang 
Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi 
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi arca pembuktian
Pengabdian cinta.

Lirik dipetik from : Lagu ceritahati by Hafiz Hamidun♥

    **Terlalu banyak cerita hati yang ingin diluahkan tapi apakan daya, aku hanya mampu simpan di dalam hati ini dan tidak mampu berkata apa apa. Pelbagai kisah suka duka tawa gembira yang kalau diungkapkan tiada siapa yang mengerti😊 #sedikitcoretanceritahatifasihah

Psst : Kita teringin nak baca buku ceritahati by Hafiz Hamidun. Ada sesiapa nak belikan untuk kita tak? Hiks 😝

Friday, March 4, 2016

RESULT SPM15 ♥

   
   Assalamualaikum everyone🎉. Alhamdulillah masuk harini umur dah 18 tahun 6 hari and still bernafas. Alhamdulillah. Btw, dah 98 hari duduk rumah since habis last paper spm last year and still jobless and till dapat result spm on 3 March 2016, yesterday. Hahaha. Nak tunggu dapat result spm tu rasa punyalah lama tapi bila dah tiba masanya tetiba kata  "Ya Allah, cepatnya masa berlalu, rasa macam baru minggu lepas habis last paper tetiba nak dapat result dah" Hahaha. Ayat "cliche" people nowadays huks. Bukan aku sorang je, korang pun mesti rasa cemtu jugak kan? Hewwww.

          Okay, jom kita ke topik sebenar iaitu "RESULT SPM 15 on 3 March 16". Boleh dikatakan semua student batch98 rasa gementar debar and so on sehari sebelum result keluar. Belaka macam mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang punya takut dengan result spm. Hahaha. Aku tk rasa mende mende pun. Time hari kejadian baru rasa macam "hmmm, aku dapat berapa eh?" *talktomyheart*. Kata result keluar pukul 10pagi last last 12tengah hari baru umum. Member belaka check via sms so semua fuh lega. Aku rasa cuak pftttt sebab check via sms juga tapi tk direply. 5 kali send pun tk direply. Melayang seringgit. Cis. Last last cikgu cakap lek lek watpeace. Hahaha. Btw, SPM15 jadi trending di twitter woooooo *bigclap  ;-
*gambar trending tk sempat snap tapi sempat tweet je. Hehehe 

        Alhamdulillah, tepat pukul 12.15 tengah hari, 3 March 2016 result spm pun mula diumumkan. 6A and above dapat naik pentas. Menunggu jugaklah nama disebut tapi apakan daya, rezeki aku ambil result kat tepi pentas je. Huhu. Orang first pergi serbu ex guru kelas. Hehehe punya excited nak tahu result sendiri. Iyelaaaaa family semua tk sabar nak tahu. Anyway, sangat sangat bersyukur dengan apa yang Allah bagi selaras dengan usaha yang kita lakukan. Syukur Alhamdulillah. Dapat mcm ni pun dah syukur sangat😊

So, terima kasih kepada guru guru yang sudi memberi tunjuk ajar dari pagi sampai malam dan mendoakan yang baik baik untuk pelajarnya, mak abah yang tk putus doa untuk anak anaknya dan membantu dari segi kewangan untuk anak anaknya, semoga bertambah rezeki mak abah, kawan kawan yang sanggup beri tunjuk ajar dan mendoakan kecemerlangan kita semua. Terima kasih semua. Jasamu dikenang♥

Batch98, SPM15, Acc student💕
School : SMK Muadzam Shah (First in daerah Rompin, 14/22 sekolah rancangan khas)